Poletna futsal liga 2022

Tudi letos bomo za vas pripravili Poletno futsal ligo, ki se začne že 23. 6. Igralo se bo v športnem parku na Vrhniki.

PRIJAVNINA IN ROK PRIJAV

Prijavnina znaša 200€. Ekipa je prijavljena, ko je le ta plačana v celoti na račun Futsal klub Siliko,

Tržaška cesta 9, 1360 Vrhnika, TRR 2900 0005 1572 526. Rok prijav je 7.6.2022 do 15:00 ure. Število ekip je omejeno na 16. Žrebanje parov 10. junija.

Prijavnica >>

SISTEM TEKMOVANJA

Sistem tekmovanja je enokrožni, lahko pa se prilagodi glede na število prijavljenih ekip.

V tekmovanju, ki poteka po točkovnem sistemu, dobi zmagovalec tekme tri točke, v primeru neodločenega rezultata pa vsaka ekipa po eno točko.

Če dve ali več ekip osvoji enako število točk in je potrebno razvrstitev odrediti zaradi ugotovitve katera ekipa je prvak in ostale končne razvrstitve na lestvici, se njihova mesta na lestvici odredijo na osnovi naslednjih zaporednih kriterijev:

  1. število točk iz medsebojnih srečanj,
  2. gol razlike z vseh tekem,
  3. razlike med danimi in prejetimi goli v medsebojnih srečanjih,
  4. števila danih zadetkov na vseh tekmah,
  5. fair play uvrstitve ekip,
  6. žreb

NAGRADE

Po končani ligi bodo podeljeni pokali za prve štiri ekipe, fair play nagrada in nagrade za najboljše posameznike. Razdelilo se bo veliko praktičnih nagrad, gratis pogostitev po odigranem zadnjem krogu.

T 37

PRAVILA TEKMOVANJA - FIFA FUTSAL 4+1

Na eno ekipo je lahko prijavljenih največ 15 igralcev (ekipa seznam igralcev posreduje organizatorju pred začetkom lige)

V ekipi sta lahko največ dva igralca 1.SFL. Neprijavljenim igralcem ni dovoljeno igrati na ligi. Ekipa, ki krši to pravilo, bo kaznovana z avtomatskim porazom 0:3 za tekmo, na kateri je igral neprijavljen igralec. Igralec, ki je že prijavljen pri eni ekipi, ne sme igrati v tekoči sezoni za nobeno drugo ekipo, prijavljeno na to ligo. Ekipe morajo imeti enotne drese (zgornji del, unikatna številka), vratar ima zgornji del dresa drugačne barve, kot ostali igralci. Igralcem, ki nimajo enotnega dresa, kot njihove ekipe, ni dovoljeno igrati. Nogometne nogavice »štucne« niso obvezne.

Tekma se igra 2 × 12 minut.

V primeru izenačenega izkupička točk ob koncu lige se prednost upošteva v sledečem vrstnem redu: 1. boljši v medsebojnih tekmah, 2. ekipa z več danimi goli, 3. ekipa z več zmagami, 4. žreb

Liga se igra na lastno odgovornost, razpored je določen pred začetkom lige.

Za vsako tekmo mora ekipa imeti na voljo vsaj 4 igralce (vključno z vratarjem). Če ekipa ob pričetku tekme nima pripravljenih vsaj 4 igralcev, se ji piše avtomatski poraz z 0:3, ekipi pa se odšteje 1 točka.

Glede na to, da se liga igra v času dopustov je prestavljanje tekem med posameznimi koli dovoljeno v primeru, da se s prestavitvijo strinja nasprotna ekipa in organizator. Prestavljene tekme se morajo odigrati v naslednjem kolu, v kolikor je na voljo prosti termin, z njo pa se mora strinjati tudi nasprotna ekipa. Prestavljanje vrstnega reda ekip znotraj posameznega kola ni mogoče.

Opozorila:

Tekme bodo sodili uradni sodniki. Prosimo vas, da upoštevate, da je sodnik le človek, ki se lahko tudi kdaj zmoti. Tako pozivamo vse ekipe in vse igralce k strpnosti in doslednem upoštevanju pravil nogometne igre. Vzdržite se neumestnih komentarjev in vsakršnih žalitev sodnika, soigralcev, nasprotnika ali gledalcev, saj bodo tovrstni vložki strogo kaznovani.

Vsako nešportno dejanje ali ugovarjanje sodniku bo kaznovano vsaj z rumenim kartonom (izključitvijo za 2 minuti), pri hujši kršitvi pa lahko pride do izključitve spornega igralca ali cele ekipe iz lige!

Vsako nešportno dejanje ali večji prekršek se kaznuje z rumenim kartonom kar pomeni: izključitev igralca za 2 min. V primeru da igralec prejme dva rumena kartona na eni tekmi, se ga kaznuje z rdečim kartonom. Rdeči karton pomeni izključitev igralca do konca tekme v vsakem primeru. Kazen za prejeti rdeči karton je prepoved nastopa na naslednji tekmi. Glede na stopnjo kršitve pa se lahko sodnik odloči, da bo igralcu dovoljeno igrati na naslednjem kolu. V primeru hujšega prekrška se lahko igralcu izreče tudi najstrožjo kazen, ki pa je prepoved igranja do konca lige.

T 59

FAIR PLAY

V primeru, da ekipa ne prispe na tekmo pravočasno, se počaka max. 10 min, sicer je ekipa kaznovana s 40 kazenskimi točkami. Premalo število igralcev na tekmi se kaznuje z 20 točkami.

V primeru, da se tekma ne odigra zaradi premajhne udeležbe igralcev, se ekipo kaznuje z 200 kazenskimi točkami. Izključitev igralca za 2 min. (rumeni karton) 20 kazenskih točk

Izključitev igralca do konca tekme 2 + 2 minuti (2 rumena kartona) ->igralcu ni dovoljeno igrati v naslednjem kolu --- 40 kazenskih točk. Izključitev igralca do konca tekme (rdeč karton) oz. lige. Prepoved se določi po stopnji kršitve (200 kazenskih točk). Izključitev igralca do konca lige, napad na nasprotnega igralca, napad na sodnika ali nešporten odnos.

Organizator lige:

Futsal klub Siliko
Tržaška cesta 9, 1360 Vrhnika, Slovenija
Tel: +386 (0)31 888 737
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
siliko-futsal.si
ID za DDV SI98327127
TRR 2900 0005 1572 526.

Prijavnica >>