Fantastična predstava v Kobaridu

Po visoki zmagi v Kobaridu, se po štirih odigranih krogih 1. SFL ekipa FK Siliko Mkeršmanc nahaja na izvrstnem 4. mestu, kar predstavlja najboljši začetek sezone do sedaj. Sledi tekma proti brzčas trenutno najboljšemu slovenskemu moštvu FK Dobovcu.

Tudi po 4. krogu ekipa FK Siliko Mkeršmanc ostaja neporažena. V tretjem krogu smo bili priča izredno zanimivi in dinamični tekmi proti neugodni ekipi Stripy iz Škofje Loke. V odličnem vzdušju polne slomškove dvorane so gostje trikrat povedli, nazadnje dobrih 30 sekund pred koncem. Ko so se že vsi razočarano sprijaznili z bolečim porazom, je v zadnjih sekundah dramatične končnice z izjemnim strelom točko domačim priboril Blaž Končan, kar je povzročilo vsesplošni delirij v dvorani. Za izjemno predstavo in pošteno borbo sta bili po koncu tekme obe ekipi nagrajeni z dolgim aplavzom in samo želimo si lahko, da bomo letos v »Slomšku« priča še več takim tekmam.

Zadnja minuta tekme Siliko vs Stripy

V zadnji minuti je 40 sekund pred koncem zadel Tine Šturm, 10 sekund pred sireno, pa je izenačil Blaž Končan in razveselil kakšnih 150 gledalcev, ki so videli zanimivo in dinamično tekmo. 1.SFL - Siliko Mkeršmanc vs FSK Stripy Futsal.si Naš časopis Visit Vrhnika Vrhnika MojaObčina.si

Objavil/a Siliko Futsal dne Sobota, 13. oktober 2018

Sledilo je težko gostovanje v Kobaridu, kjer si je četa Mileta Simeunovića potihoma obetala, da bi z nekaj sreče ob ugodnem razpletu lahko iztržila kakšno točko in nadaljevala niz neporaženosti. Nihče pa si pred tekmo ni upal niti pomisliti, da bodo Vrhničani po prvih 20 minutah vodili kar s 6 : 0. »Že dolgo ni bil Oplast tako nebogljen doma,« je po tekmi priznal trener domačih, Saša Leban. Mlada ekipa Silika, ki je v povprečju štela le 21 let, je v tekmo vstopila izjemno agresivno in borbeno ter povsem presenetila favorizirane domače, ki so se že v 7. minuti znašli v visokem zaostanku s 4 : 0. Do konca polčasa so šokirani domači prejeli še dva zadetka (prva dva gola v 1. SFL je dosegel Alan Muratagić) in tekma je bila praktično odločena, tako da je lahko Mile Simeunović v nadaljevanju dal nekaj več minut igre tudi igralcem, ki sicer ne dobijo toliko priložnosti za dokazovanje. Svoje prve minute v prvi ligi sta tako izkusila Tadej Keršmanc in vratar slovenske mladinske reprezentance Maks Vidmar.

Oplast Kobarid vs Siliko Mkeršmanc

"Vrhnika Ekspres Kar sedem golov je bilo doseženih na tekmi v Kobaridu, kjer pa se ni dobro končalo za domačine. Vrhničani so slavili zmago s 6:1. Vseh šest golov, eden je bil tudi avtogol, so zabili v prvih 20 minutah. Alan Muratagić je bil uspešen dvakrat, po enkrat Admir Cosic, Nejc Kunc in Blaž Končan. Častni zadetek za domačine je prispeval 20-letni Nejc Kovačič." Futsal.si, Naš časopis, Vrhnika MojaObčina.si

Objavil/a Siliko Futsal dne Sobota, 20. oktober 2018

Izjavi iz našega tabora

Trener Mile Simeunovic in najmlajši igralec v naši ekipi Tod Ciuha

Objavil/a Siliko Futsal dne Sobota, 20. oktober 2018

Izjava domačinov

Saša Leban po tekmi Oplast Kobarid vs Siliko Mkeršmanc

Objavil/a Siliko Futsal dne Sobota, 20. oktober 2018

Končnih 1 : 6 in odmevna zmaga je več kot odlična popotnica za tekmo naslednjega kroga, ko na Vrhniko prihaja ekipa, ki ji je v Ligi prvakov pred kratkim uspel preboj v elitno skupino 16 najboljših moštev v Evropi. Na nek način gre za najlažjo tekmo v prvenstvu, saj nihče ne pričakuje, da bi mlada in neizkušena ekipa domačih lahko resneje ogrozila še neporaženo ekipo, polno slovenskih reprezentantov, a fantje v tekmo zagotovo ne bodo vstopili z vnaprej dvignjeno belo zastavo. V vsakem primeru verjamemo, da bomo v ponovno polnem "Slomšku" priča novi futsal poslastici! 

Siliko Mkeršmanc vs Dobovec Pivovarna Kozel
Petek, 26. 10. 2018 ob 20:15
Športna dvorana pri OŠ A. M. Slomška, Vrhnika