Na polovici sezone na visokem četrtem mestu

V zadnjem krogu so Vrhničani gostovali proti vodilni in edini še neporaženi ekipi Maribora ter tesno izgubili s 5 : 4. »Drugič v sezoni se je zgodilo, da sem zadovoljen s porazom. Igrali smo proti boljši ekipi, ki ima večji proračun in boljše igralce. Najbolj pomembno je, da smo bili do samega konca blizu, izgubili smo samo za en gol. Mi moramo iskati točke proti nam bolj enakovrednim ekipam, obenem pa si želimo, da ogrožamo tudi najboljše ekipe. In danes nam je to uspelo,« je po tekmi povedal domači strateg Mile Simunović.


Izjava Mile Simeunovič

Kaj je po tekmi dejal trener naše članske ekipe Mile Simeunovic.

Objavil/a Siliko Futsal dne Nedelja, 02. december 2018

Za nami je prva polovica sezone, po kateri je lahko Mile Simeunović upravičeno zadovoljen s svojimi fanti. Doživeli so samo tri poraze proti trenutno trem najboljšim slovenskim ekipam, od tega dva zgolj z enim golom razlike. Po 9. odigranih krogih zasedajo Vrhničani visoko 4. mesto, pri čemer so zbrali 14 točk, kar je 2 več kot v celi prejšnji sezoni.

S 35 doseženimi goli ima Siliko Mkeršmanc četrti najboljši napad v ligi (3,9 doseženih golov na tekmo), med strelce pa se je vpisalo kar 9 različnih igralcev. Še največji napredek v primerjavi s prejšnjo sezono je ekipa verjetno doživela v segmentu igre, ki mu je letos Mile Simeunović namenil največ pozornosti – v obrambi. S samo 20 prejetimi goli (2,2 prejeta gola na tekmo) imajo Vrhničani tretjo najboljšo obrambo v ligi, kar je fenomenalen podatek za tako mlado ekipo.

Dosežen rezultat na polovici sezone je še toliko večji uspeh ob upoštevanju dejstva, da je največja letošnja okrepitev Dragan Petrović zavoljo poškodbe odigral le nekaj uvodnih minut prve tekme, iz enakega razloga pa je pol sezone izpustil tudi naš edini reprezentant Benjamin Tušar.

Celotna ekipa si zasluži veliko pohval za prikazano v prvem delu sezone. Če že, velja posebej izpostaviti motor ekipe, Aljaža in Blaža Končana, oba s po 7 doseženimi zadetki in vratarja Berzelaka, ki s svojimi obrambami in odlično igro v polju (s 4 doseženimi goli je celo 3. strelec ekipe!) daje Vrhničanom dodatno dimenzijo v igri, ki jo ne premore nobena druga ekipa v Sloveniji.

ciuha rotar

Posebej razveseljiv je tudi doprinos mladih igralcev iz selekcije U19. 17-letna Ciuha in Rotar sta z odličnimi igrami zaslužila standardno mesto v rotaciji Mileta Simeunovića, vratar slovenske mladinske reprezentance, 18-letni Maks Vidmar, pa ima za sabo prve prvoligaške minute, medtem ko je v pokalu več kot uspešno branil kar celo tekmo.

vidmar

Brez dvoma je torej to zaenkrat najboljša prvoligaška sezona vrhniškega kluba, vendar je za nami zgolj polovica rednega dela. Prvenstvo se bo nadaljevalo že naslednji vikend, ko se Vrhničani odpravljajo v Škofije. V uvodni tekmi letošnje sezone proti ekipi FC Bronx je bilo v Slomšku 2 : 2 in pričakovati je, da bomo tudi v Škofijah priča izenačeni tekmi. Ali bo to dovolj za nove točke, pa bomo videli v petek, 7. 12. zvečer.