Zadnji krog rednega dela

Danes je pred nami zadnji krog rednega dela 1. SFL, po katerem bodo znani pari četrtfinala končnice. Že jeseni, tik pred pričetkom prvenstva, je trener Mile Simeunović pravilno napovedal, da bosta na vrhu prvenstvene lestvice ekipi Dobovca in Maribora, sledila jima bo Litija, od 4. do 8. mesta pa bo potekalo "klanje" bolj ali manj enakovrednih ekip. Osnovni cilj, ki si ga je takrat zadal skupaj z igralci, je bil osvojitev 4. ali 5. mesta, kar pomeni lažjega nasprotnika v čertfinalu končnice.

Krog pred koncem rednega dela je že jasno, da je zastavljeni cilj dosežen, saj nižje od 5. mesta ne morejo končati, za kar igralci in strokovni štab zaslužijo vse čestitke. Kdo bo nasprotnik v četrtfinalu, bo znano danes zvečer, ko bodo odigrane vse tekme zadnjega kroga.

V zadnjem krogu na Vrhniki gostuje Maribor, ki ob ekipi Dobovca predstavlja enega izmed glavnih favoritov prvenstva. Mariborska ekipa, za katero igra kar nekaj reprezentantov in ki je bila večji del prvenstva na vrhu prvenstvene lestivice, je danes vsekakor velik favorit za zmago. Ker na četi Mile Simeunovica ni pritiska, saj so si že pred to tekmo zagotovili najmanj peto mesto, nas prav gotovo čaka zanimiva tekma, zato vabljeni ob 20:00 v dvorano Slomšek.