Najboljša sezona do sedaj

Za nami je najuspešnejša sezona članske ekipe v zgodovini kluba. Osvojeno 3. mesto je nedvomno velik uspeh, ki je presegel tudi najbolj optimistične napovedi.

Uprava je pred sezono zastavila tri okvirne cilje. Prva želja vseh v klubu je bila, da bi izboljšali točkovni izkupiček iz prejšnje sezone, ki smo jo končali na 8. mestu. Drug cilj je bila pomladitev ekipe in bolj aktivna vključitev domačih mlajših igralcev v prvo ekipo. In tretji cilj, privabiti večje število gledalcev.

Poleti se je poslovilo kar nekaj nosilcev ekipe, prišlo je nekaj novincev, ekipi pa se je priključilo tudi nekaj najbolj nadarjenih igralcev iz mlajše selekcije. Že tako mlado in neizkušeno moštvo (povprečna starost ob začetku sezone 2017/18: 22,9) je postalo še mlajše (povprečna starost ob začetku sezone 2018/19: 21,3). Kljub vsemu so fantje na čelu z Miletom Simeunovićem verjeli in potihoma upali, da bi z nekaj sreče lahko dosegli 5. ali celo 4. mesto, ki bi, vsaj na papirju, v končnici prineslo realno premagljivega tekmeca v četrtfinalu.

Sezona je nato potekala nad vsemi pričakovanji, saj so fantje že ob polovici sezone presegli točkovni izkupiček iz prejšnje sezone in praktično skozi celotni redni del prvenstva držali tako željeno 4. mesto, ki so ga potrdili v zadnjem krogu, ko je v Slomšku padel še veliki Maribor.

Primerjava sezon 2017/18 in 2018/19:

Sezona 2017/18:

Sezona 2018/19:

Povprečna starost ob začetku sezone: 22,9

Povprečna starost ob začetku sezone: 21,3

8. mesto po rednem delu

4. mesto po rednem delu

12 točk

28 točk

36 doseženih golov

70 doseženih golov

64 prejetih golov

48 prejetih golov

Razlika v zadetkih: - 28

Razlika v zadetkih: + 22

3 zmage

8 zmag

10 porazov

6 porazov

V četrtfinalu končnice (igra se na dve zmagi) je sledil težko pričakovani sosedski derbi proti škofjeloškemu Stripyju. V nabito polnem Slomšku je domača ekipa na prvi tekmi doživela katastrofalen poraz z 0:7 in le malokdo verjel, da se lahko po takem brodolomu ekipa Silika še pobere in obrne serijo sebi v prid. Ko je nato Stripy tudi na povratni tekmi v Škofji Loki 9 minut pred koncem tekme povedel z 1:0, so se bržkone tudi največji optimisti med nami vdali v usodo. A fantje so se vrnili »od mrtvih«, gol za izenačenje in streljanje šestmetrovk je dosegel vratar Nejc Berzelak, ki je sicer letos dosegel kar 12 zadetkov in je sezono končal celo kot drugi(!) strelec ekipe. Brzi je nato zadel še s šestih metrov, ob tem pa obranil dve šestmetrovki in rezultat v zmagah je bil 1:1.

3. nadaljevanje epizode četrtfinale 1.SFL

Jutri ob 20:30 v Slomšku.

Objavil/a Siliko Futsal dne Ponedeljek, 01. april 2019

Sledila je »majstrca« v zopet nabito polni Slomškovi dvorani. V epskem spopadu so tokrat, sploh prvič v seriji, povedli Vrhničani, a so Škofjeločani že do konca polčasa priredili popoln preobrat in povedli s 3:1. V drugem polčasu so domači močno pritisnili in izenačili rezultat, tako da so o zmagovalcu ponovno odločale šestmetrovke. Po še enem preobratu so se zmage še enkrat veselili Vrhničani in s tem dosegli zgodovinski uspeh – uvrstitev v polfinale 1. Slovenske futsal lige, kjer so jim družbo delale elitne ekipe slovenskega futsala: Dobovec, Maribor in Litija.

2. polčas tretje tekme polfinala

Ni vas sicer veliko, ki tega niste videli v živo, pa vseeno. Preobrat iz 1:3 na 3:3 in šestmetrovke. V glavni vlogi pa hladnokrvnost. Nejc Berzelak, Aljaž Končan, Benjamin Tušar, Blaž Končan, Matic Marinč, Luka Jamnik, Vanč Florjančič, Igor Bratič in ostali, oziroma triler kot pravi Jure Sečnik.

Objavil/a Siliko Futsal dne Četrtek, 04. april 2019

V polfinalu naši fantje nato niso imeli realnih možnosti proti evropski ekipi Dobovca, prvemu favoritu prvenstva, ki je suvereno napredovala v finale s skupnim rezultatom v zmagah s 3:0. Vseeno so varovanci Mileta Simeunovića pustili dober vtis, še najbližje presenečenju pa so bili na drugi tekmi, ki so jo tesno izgubili z 2:0.

Sledil je še dvoboj z večkratnim državnim in pokalnem zmagovalcem FC Litijo za končno 3. mesto. Na zadnji domači tekmi v tej sezoni so fantje prikazali pogumno in všečno igro in v dokaj izenačeni tekmi na koncu izgubili z 0:2. Po koncu tekme je številčno občinstvo vseeno z aplavzom nagradilo domače igralce čestitalo za izvrstne predstave v tej sezoni ter, vsaj tako se je takrat zdelo, osvojeno končno 4. mesto. Še enkrat več pa se je pokazal karakter ekipe. »Odpisani« so še že zadnjič strnili vrste in odigrali eno najboljših tekem v tej sezoni. Na povratni tekmi v Litiji so zmagali s 6:4 in senzacionalno osvojili končno 3. mesto v državnem prvenstvu ter klubu priborili sploh prvo »kanto«.

Tekma za tretje mesto 1.SFL

Po zaostanku 0:2 iz Vrhnike včeraj v Litiji: Futsal Club Litija – Siliko Mkeršmanc 4:6 (1:4) 1:0 Debeljak (6.), 1:1 Nejc Kunc (9.), 1:2 Nejc Berzelak (12.), 1:3 Ramić (16./AG), 1:4 Aljaž Končan (18.), 2:4 Vrhovec G. (25.), 3:4 Kazić (27.), 3:5 Berzelak (28.), 3:6 Alan Muratagić (30.), 4:6 Vrhovec G. (30.)

Objavil/a Siliko Futsal dne Sreda, 24. april 2019

Vsa čast fantje, vsa čast Mile

Objavil/a Siliko Futsal dne Torek, 23. april 2019

Zadan osnovni cilj pred sezono je bil torej več kot presežen, za kar grejo vse čestitke strokovnemu štabu in igralcem. Dokazali so, da se tudi z manjšim proračunom, a s toliko večjo zavzetostjo in trdim delom (»Včasih sem imel po 20 fantov na treningu,« zna povedati Mile) da poseči po najvišjih mestih.

Izjava našega trenerja po končani sezoni

Arhitekt naše ekipe Mile Simeunovic po končani tekmi. #respect

Objavil/a Siliko Futsal dne Sreda, 24. april 2019

Posebej veseli in ponosni smo, da je bil zgodovinski uspeh dosežen z velikim doprinosom igralcev iz mlajše selekcije, ki so izkoristili dano priložnost in upravičili zaupanje, ki jim je ga izkazal Mile. Ob tem ne gre spregledati, da sta obe mlajši selekciji, tako U17 kot U19, še vedno v igri za osvojitev državnega prvenstva, ki gre počasi h koncu, o čemer bomo nekaj več vrstic zapisali v prihodnjih dnevih.

S športnimi uspehi pa se je povečal tudi obisk gledalcev, kar je bil tretji cilj pred sezono. Sploh tekme v končnici so bile pravi praznik futsala, saj se jih je skupaj ogledalo več kot 1200 gledalcev. Vsekakor nam bo sezona 2018/19 ostala v lepem spominu.