Poraz proti Litijanom

V petek, 23. 9. je FK Zavas Siliko odigral prvo tekmo v prvoligaškem tekmovanju in to proti, v tem trenutku, verjetno najtežjem možnem nasprotniku, FC Litija, lanskemu državnemu podprvaku in zmagovalcu letošnjega superpokala.

Tekma je bila izbrana za derbi prvega kola, tako da je Nogometna zveza Slovenije uvodni nastop FK Zavas Siliko v prvi ligi neposredno prenešala na svoji spletni strani.

Domačini so pričeli obetavno, saj so dokaj dobro držali ravnotežje na igrišču in si prvi priigrali resnejšo priložnost za gol. A Litijani so hitro pokazali, zakaj so spadajo v sam vrh slovenskega futsala. Z nekaj bliskovitimi akcijami so v pičlih štirih minutah kar štirikrat premagali domačega vratarja in že v prvem polčasu praktično odločili tekmo.

Po visokem vodstvu so se domači le zbrali in v bolj ali manj enakovredni igri do konca polčasa ohranili mrežo nedotaknjeno. Z dobro igro so nadaljevali tudi v drugem polčasu in ob tem uspeli dvakrat zadeti mrežo gostov. Gola za domače sta dosegla kapetan Elvis Behrić in Blaž Končan, končni rezultat tekme pa je bil 2 : 6.

Mile Simeunovič, trener Zavas Silika:
„Derbi ni bil rezutlatsko dober, igra je bila dobra. Treba je vedeti, da nam je Litija zabila štiri kvalitetne gole, ki je izkoristila naše male napake. Mi smo neizkušeni, rabimo kilometrino. Hvala publiki, ki se je zbrala v takem številu.“

Tomislav Horvat, trener FC Litije:
„Pokazali smo, da smo letos še boljša ekipa kot lani. Zavas je bil borben in srčen, a smo bili boljši, zasluženo smo zmagali.“

Poraz proti Litijanom je bil bolj ali manj pričakovan, zato pretiranega razočaranja ni bilo. Jasno je, da bodo za obstanek v ligi veliko bolj pomembni dvoboji proti enakovrednejšim ekipam iz prve lige in prvi pomemben nastop nas čaka že ta petek, ko v goste prihaja ekipa iz Benedikta.

Varstvo otrok

Prejšnja leta smo opazili kar nekaj pridnih staršev, ki na turnir pridejo v spremstvu otrok. Letos smo za vas poskrbeli tudi za varstvo otrok!

Več

Rok za prijave

Prijave zbiramo do žrebanja na elektronski naslov This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ali na telefonski številki 031/888-737. Število ekip je omejeno.

Žrebanje  bo v sredo, 1. junija ob 18. uri v Športnem parku na Vrhniki. Ekipa se smatra za prijavljeno, ko je plačana prijavninan (Futsal klub Zavas, Pri lipi 7b, 1360 Vrhnika, TRR 2900 0005 1572 526). Ekipa se smatra za prijavljeno, ko je plačana prijavnina. Rezultati žrebanja bodo objavljen na spletni strani www.zavas-futsal.si.

Read more ...

Sponzorji turnirja 2014:

Sponzorji 2014