Pokal zmagovalca Zavas tunirja šel v roke igralcem Kozel piva

Za nami je že 9. Zavas turnir v malem nogometu na Vrhniki.

Na tokratni turnir se je prijavilo rekordno število ekip – 26, prvič pa so se na Vrhniki predstavili tudi malonogometaši iz Bužima, BiH. Letošnji turnir je zaznamovala izredna izenačenost ekip, saj se je že v petkovem skupinskem delu večina tekem končala z minimalno razliko, ali celo s kazenskimi streli. O nadaljnjih uvrstitvah so tako pogosto odločale malenkosti, neizkoriščena velika priložnost in prejet gol v protinapadu.

Da Vrhničani znajo ceniti dober nogomet se je ponovno pokazalo že v petek zvečer. Obisk gledalcev je bil nad vsemi pričakovanji, saj so že na samem začetku turnirja povsem napolnili tribune in športni park na Vrhniki. Organizatorji so bili sicer primorani pričetek turnirja nekoliko zamakniti, saj se zaradi gneče na primorski avtocesti nekatere ekipe niso uspele pravočasno prebiti do Vrhnike. Za zamudo se organizatorji še enkrat iskreno opravičujemo tako gledalcem, kot ekipam, ki so zaradi tega morale dodatno čakati na pričetek svojih tekem. Zaradi kasnejšega začetka in rekordnega števila prijavljenih ekip, je petkov skupinski del trajal krepko čez polnoč, a to ni motilo številnih gledalcev, ki so vztrajali do konca tekmovalnega dne.

V soboto se je v prekrasnem sončnem in vročem dnevu turnir nadeljaval z dvoboji osmine-finala tolažilne skupine, v katerih so se med seboj pomerile drugo- in tretjo-uvrščene ekipe iz petkovih skupin. V popoldanskih urah se je pred številnimi gledalci pričel najbolj zanimiv del tunirja – četrfinalni obračuni v glavnem delu turnirja in tolažilnem Pringles turnirju.

Četrtfinalni obračuni v glavnem delu turnirja so bili nadvse zanimivi, saj sta se kar dve tekmi končali s kazenskimi streli. Pravo malonogometno poslastico so v polfinalu pripravile ekipe Kozel Pivo, RS team, Zumix Transport in Joma. Najbrž najlepše srečanje na turnirju sta odigrali v prvem polfinalu ekipi Kozel Pivo in RS Team. Po vrsti preboratov se je srečanje končalo 5 proti 5 in sledili so kazenski streli, po katerih je v finale srečno napredovala ekipa Kozel Pivo. Tudi drug polfinale je postregel s fantastičnim malim nogometom. Zumix Transport je vodil že z 2 proti 0, vendar so igralci ekipe Joma s fanatično borbo uspeli rezultat izenačiti in na koncu so tudi o drugem finalistu odločali kazenski streli. V finalni tekmi sta obe ekipi odigrali sila disciplinirano, nekaj več sreče in znanja pa so imeli igralci Kozel Piva, ki so na koncu zasluženo zmagali z 1 proti 0.

Nič manj zanimivo ni bilo v tolažilnem delu turnirja. Tudi na Pringles turnirju sta se dve četrtfinalni tekmi končali šele po kazenskih strelih. Na žalost domačinov z Vrhnike sta se za vstop v polfinale pomerili dve vrhniški ekipi, zmago nad ekipo Can Can so zasluženo odnesli igralci ekipe Pri Kranjcu. Sledili sta dve izredno dinamični in izenačeni polfinalni tekmi in pri obeh je bil finalist znan šele po izvajanju kazenskih strelov. V finalu sta se pomerili ekipi Šmarje Sap in Avtohiša Živic, vendar po koncu tekme še nismo imeli zmagovalca, saj se je, prav neverjetno, tudi finale končalo z nedodločenim izidom 2 proti 2. Po kazenskih strelih je tolažilni del tunirja osvojila ekipa Šmarje Sap.

Na Zavas turnirju vsako leto posebno pozornost namenimo ugodju gledalcev in tudi tokrat ni bilo nič drugače. Ker želimo na turnirju omogočiti zabavo za celotne družine, smo leto prvič priskrbeli tudi za varstvo otrok. Medtem ko so se otroci lepo zabavali na zato posebej pripravljenem ograjenem igrišču in so zanje skrbele varuške, so lahko starši breskrbno uživali na tribuni.

Tudi letos so naše brhke hostese prodajale prostovljne vstopnice, pri čemer smo se organizatorji turnirja odločili, da letošnji izkupiček od prodaje nemenimo žrtvam poplav v BiH in Srbiji. Na koncu je nekaj srečnežev domov odneslo vredne nagrade, ki jih prispevajo partnerji turnirja, med drugim hladilnik Electrolux poln pijače, android telefon Prestigio PAP3350 Duo in še ducat lepih nagrad.

Izpostaviti velja tudi zdaj že tradicionalno zabavo, ki sledi podelitvi pokalov in nagrad v soboto zvečer. Letošnja zabava je bila tako pestra, da številni obiskovalci kar niso želeli zapustiti njenega prizorišča, tako da je ta trajala do zgodnjih jutranjih ur. Tudi zaradi tega je pričujoče poročilo o tunirju nastalo nekoliko kasneje od načrtovanega.

Slikovni in video material z letošnjega turnirja bomo objavili v naslednjih dneh na naši spletni strani in socialnih omrežjih.

Varstvo otrok

Prejšnja leta smo opazili kar nekaj pridnih staršev, ki na turnir pridejo v spremstvu otrok. Letos smo za vas poskrbeli tudi za varstvo otrok!

Več

Rok za prijave

Prijave zbiramo do žrebanja na elektronski naslov This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ali na telefonski številki 031/888-737. Število ekip je omejeno.

Žrebanje  bo v sredo, 1. junija ob 18. uri v Športnem parku na Vrhniki. Ekipa se smatra za prijavljeno, ko je plačana prijavninan (Futsal klub Zavas, Pri lipi 7b, 1360 Vrhnika, TRR 2900 0005 1572 526). Ekipa se smatra za prijavljeno, ko je plačana prijavnina. Rezultati žrebanja bodo objavljen na spletni strani www.zavas-futsal.si.

Read more ...

Sponzorji turnirja 2014:

Sponzorji 2014