Turnir Zavas osvojila ekipa KMN Vodnar Loški potok

Za nami je 10. Zavas turnir v malem nogometu. Na Vrhniki smo v treh vročih junijskih dneh gostili kar 36 ekip oz. skoraj 300 igralcev. Razdelili smo 4300€, kar je, za primerjavo, več kot milijon nekdanjih tolarjev.  Letošnji turnir je zaznamovala izredna izenačenost ekip, saj se je že v petkovem skupinskem delu večina tekem končala z minimalno razliko, ali celo s kazenskimi streli. O nadaljnjih uvrstitvah so tako pogosto odločale malenkosti, neizkoriščena velika priložnost in prejet gol v protinapadu.

sut

Da Vrhničani znajo ceniti dober nogomet se je ponovno pokazalo, saj je prireditev obiskalo skoraj 3000 gledalcev. V petek smo, kot je v navadi, spremljali kvalifikacijske boje na obeh igriščih. Skupinski del je trajal krepko čez polnoč, a to ni motilo številnih gledalcev, ki so vztrajali do konca tekmovalnega dne.  V sobotnih popoldanskih urah se je pred številnimi gledalci nadaljeval najbolj zanimiv del turnirja – četrtfinalni obračuni v glavnem delu turnirja in tolažilnem Pringles turnirju.

Na turnirju Zavas smo videli dve različni polfinalni tekmi. Prvo, med ekipama Avtopralnica Živic in Elektroskok, kjer je igral tudi član naše selekcije U19 Benjamin Tušar, so kar s 4:1 dobili igralci Avtopralnice Živic. Bolj tesen je bil dvoboj med ekipama lanskih prvakov Kozel pivo in KMN Vodnar Loški Potok. Po izrednem boju so na koncu z rezultatom 0 : 1 klonili pivovarji.

penal

Sledilo je težko pričakovano finale, pred tem pa še streljanje s petih metrov za tretjo mesto, kjer so bili električarji spretnejši in uspešnejši od pivovarjev. Po dinamičnem finalnem obračunu je turnir Zavas dobil nove prvake, ekipo KMN Vodnar Loški potok.  Dolenjci so dobili finale z rezultatom 3:1 in na koncu nekoliko presenetljivo, a zasluženo, osvojili jubilejni 10. turnir.

Turnir Pringles je osvojila ekipa domačega pokrovitelja Alenʹs car detailing, ki je imela več sreče pri strelih s petih metrov, potem ko se je izredno izenačen finalni obračun končal z rezultatom 2 : 2. Pred tem so v polfinalu kar s 6:2 izločili KMN Grosuplje. Drugo mesto je osvojila ekipa Bar grad Boštanj, ki je v polfinalu po streljanju petmetrovk izločila domačo ekipo ŠD Log Zaplana.

bendzo

Letošnja novost, nedeljski turnir U19, je bila odlična dopolnitev največje športne prireditve na Vrhniki. Turnir je bil prava uspešnica, nadvse zadovoljni so bili tudi udeleženci, ki so bili nad organizacijo zelo navdušeni. Na koncu so slavili igralci ekipe Avto Zvezda, ki so v finalu ugnali ekipo FC Trajko. Igralci obeh ekip prihajajo iz velikega nogometa, med njimi pa je kar mrgolelo reprezentantov U19. Domača ekipa Zavas je osvojila tretje mesto in končala kot najboljša med futsal klubi. Nova okrepitev Futsal kluba Zavas, vratar Nejc Berzelak, je postal najboljši vratar turnirja.

tilen

Na Zavas turnirju vsako leto posebno pozornost namenimo ugodju gledalcev in tudi tokrat ni bilo nič drugače. Ker želimo na turnirju omogočiti zabavo za celotne družine, smo letos ponovno poskrbeli tudi za varstvo otrok. Medtem ko so se otroci lepo zabavali na zato posebej pripravljenem ograjenem igrišču in so zanje skrbele varuške, so lahko starši brezskrbno uživali na tribuni, ali pa ob hladni pijači. Tudi mize v masažnem salonu, so bile ves čas polne. Masaža je marsikomu povzročila veliko bolj sproščene in neboleče mišice.

Izpostaviti velja tudi zdaj že tradicionalno zabavo, ki sledi podelitvi pokalov in nagrad v soboto zvečer. Letošnji zaključek je bil še toliko bolj poseben, saj smo si za uvod na velikem LCD ekranu najprej ogledali finale lige prvakov, nato pa je sledila tako pestra zabava, da številni obiskovalci kar niso želeli zapustiti njenega prizorišča, tako da je ta trajala do zgodnjih jutranjih ur.

 

Rezultati turnirja Zavas:

1. KMN VODNAR LOŠKI POTOK
2. AVTOPRALNICA ŽIVIC
3. ELEKTROSKOK
4. PIVOVARNA KOZEL
Najboljši igralec: Matej Gregorič
Najboljši vratar: Vid Sever
Najboljši strelec: Matej Fideršek

 

Rezultati turnirja Pringles:

1. ALEN S CAR DETAILING
2. BAR GRAD BOŠTANJ
3. KMN GROSUPLJE
4. ŠD LOG ZAPLANA
Najboljši igralec: Tine Šturm
Najboljši vratar: Nebojša Fajfarič
Najboljši strelec: Žiga Eržen

 

Rezultati Turnirja Zavas U19:

1. Avto Zvezda
2. FC Trajko
3. Zavas.
4. No name
Najboljši igralec: Semin Omerovič
Najboljši strelec: Nejc Filipčič
Najboljši vratar: Nejc Berzelak

Varstvo otrok

Prejšnja leta smo opazili kar nekaj pridnih staršev, ki na turnir pridejo v spremstvu otrok. Letos smo za vas poskrbeli tudi za varstvo otrok!

Več

Rok za prijave

Prijave zbiramo do žrebanja na elektronski naslov This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ali na telefonski številki 031/888-737. Število ekip je omejeno.

Žrebanje  bo v sredo, 1. junija ob 18. uri v Športnem parku na Vrhniki. Ekipa se smatra za prijavljeno, ko je plačana prijavninan (Futsal klub Zavas, Pri lipi 7b, 1360 Vrhnika, TRR 2900 0005 1572 526). Ekipa se smatra za prijavljeno, ko je plačana prijavnina. Rezultati žrebanja bodo objavljen na spletni strani www.zavas-futsal.si.

Read more ...