Zmaga v derbiju

V soboto, 24. 10. se je na Vrhniki odigral derbi 2. SFL med domačim Zavas in ŠD Mlinše. Obe ekipi sta ostali v prvih dveh krogih prvenstva neporaženi, medseboj pa sta se pomerili že pred slabim mesecem dni v pokalnem tekmovanju. Takrat so naši fantje nesrečno izpadli iz nadaljnjega tekmovanja po streljanju 6-metrovk, potem ko se je tekma po rednem delu končala z neodločenim izzidom.

Blizu 200 gledalcev je videlo odlično tekmo, v kateri ni manjkalo preobratov in spektakularnih potez. Boljše so začeli gostje, ki so po slabem posredovanju domače obrambe povedli že v 3. minuti.

Prvi zadetek včeraj je po napaki obrambe končal v naši mreži. Strelec Janez Močnik.

Posted by Zavas Futsal on 25. oktober 2015

Igra domačim v prvem polčasu nikakor ni stekla, vendar so si kljub temu uspeli pripraviti nekaj polpriložnosti, iz katerih pa niso uspeli zatresti nasprotnikove mreže. Na drugi strani so gostje tudi po doseženem golu še nekajkrat nevarno zapretili, vendar je odlični vratar Berzelak uspel zaustaviti vse njihove poskuse.

V drugem delu so domači zaigrali veliko odločneje in v 25. minuti rezultat naposled izenačili - svoj prvi gol v prvenstvu je dal Elvis Behrić.

 

Na 1:1 je s svojim prvim zadetkom v prvenstvu poravnal Elvis Behrič.

Posted by Zavas Futsal on 25. oktober 2015

Slavlje se še ni dodobra poleglo, ko je sledil nov zadetek, tokrat je odbito žogo s silovitim udarcem v gol gostov zabil Stojan Krička.

 

2:1 projektil Stojana Kričke.

Posted by Zavas Futsal on 25. oktober 2015

Kot smo tega vajeni že iz prejšnje sezone, je dvorana ob doseženih golih eksplodirala od navdušenja in s tem povzročila dodaten pritisk gostom, ki so v tistih trenutkih nekoliko izgubili niti igre in kmalu doživeli nov šok - izključitev kapetana. V naslednjih dveh minutah je tretji gol visel v zraku, a so gostje kljub igralcu manj nekako vzdržali nalet domačih. Sledila je kazen. Svoj drugi rumerni karton je prejel Luka Burjak in gosti so v igri z igralcem več uspeli izenačiti rezultat.

 

Zadel je tudi Blaž Končan, tokrat žal v lastno mrežo. Olajševalna okoliščina - gostje so igrali z igralcem več v polju. 2:2

Posted by Zavas Futsal on 25. oktober 2015

V napeti končnici tekme je vodstvo domačim ponovno vrnil Marinč.

 

3:2 Matic Marinč - suvereno.

Posted by Zavas Futsal on 25. oktober 2015

V zadnji minuti je nato sledila še najlepša akcija tekme, v kateri so sodelovali vsi štirje igralci na terenu, zmagoviti gol pa je dosegel domači kapetan Jure Berzelak.

 

Za konec pa še češnja na torti. Režija Benjamin Tušar, izvedba Jure Berzelak 4:2 v 39 min. Prav gotovo zadetek, ki bo kandidiral za enega najlepših. Vredno ogleda. Uživajte.

Posted by Zavas Futsal on 25. oktober 2015

S zmago se je FK Zavas presenetljivo zavihtel na prvo mesto izredno izneačene 2. SFL, kar je več kot uspešen začetek za mlado ekipo trenerja Gašperja Končana, tako da nestrpno in z optmizimom pričakujemo naslednje obračune. V naslednjem krogu se odpravljajo na težko gostovanje v Oplotnico, kjer se bodo v soboto, 31. 10. ob 20:30 pomerili z ekipo FK Kebelj, ki v prvenstvu še ne pozna poraza.