Prvi nastopi deklet

Za nami sta že dva turnirja Ženske futsal lige, kjer letos nastopa tudi ekipa FK Zavas. Čeprav na prvih štirih tekmah še niso uspele osvojiti točk, je razveseljivo dejstvo, da iz tekme v tekmo prikazujejo boljše predstave.

Za oceno dosedanjih nastopov smo povprašali trenerko Andrejo Prek.

Sezono smo vse skupaj začele precej po pričakovanjih, tako naših kot tudi vseh ostalih, ki nas spremljajo. Na uvodnih prijateljskih tekmah sem analizirala igralke in začele smo graditi našo igro. Trenutno želimo predvsem izboljšati fazo obrambe, za tem pa se bomo preselile tudi na napadalno polovico. Zelo me veseli, da so se dekleta začutila kot ekipa in prav na vsaki tekmi pokažejo zobe. Izredno pohvalno je tudi to, da se ne glede na rezultat borijo vse do zadnjega sodnikovega žvižga in želijo individualno ter moštveno napredovati. Slednje je opaženo predvsem na treningih, saj sta zbranost in prisotnost na zelo visokem nivoju. Z veseljem opažam tudi, da je pri dekletih prisotna velika želja, da vse naučene elemente prenesejo preko igralnih oblik v najkrajšem možnem času tudi na tekmo.

Kaj pričakujete v nadaljevanju sezone?

Nastopi mojih varovank so iz tekme v tekmo boljši, zato lahko v nadaljevanju upravičeno pričakujem izjemno borbeno igro na vsaki tekmi. Ne želimo biti lahek plen nasprotnicam, ki v ligi nastopajo že dlje časa, kar mislim da smo na zadnji tekmi proti ekipi ŽNK Celje tudi pokazale. V kolikor bo za nas pravi dan in nebomo storili preveč napak pa lahko seveda pričakujemo tudi kakšno zmago.

Ob koncu je dodala še:

Ob tem se želim še skupaj z dekleti zahvaliti za zaupanje in možnost, ki nam je bila letos ob ustanovitvi ekipe ponujena s strani FK Zavas.