Napoved tekem ta vikend

Ta vikend bo odigran še zadnji krog prvega dela sezone 2. SFL. Že sedaj je jasno, da bo FK Zavas, ne glede na rezultat zadnje tekme, ob polovici sezone zasedal odlično 2. mesto. Seveda pred sezono nihče ni pričakoval tako visoke uvrstitve, a fantje so dokazali, da je nanje potrebno resno računati.

Potem, ko so v prejšnjem krogu v Škofji Loki dosegli sploh prvo zmago katerekoli selekcije FK Zavas proti ekipi FSK Stripy, bodo to soboto gostili neugodno ekipo s Ptuja. Gostje so prvenstvo pričeli nekoliko slabše, a so očitno v zadnjih nekaj krogih ujeli dober ritem in zagotovo želijo z Vrhnike odnesti vse tri točke. A v 'Slomškovi trdnjavi' zaenkrat varovanci trenerja Končana še ne poznajo poraza in verjamemo, da bo s pomočjo domačih navijačev tako ostalo tudi po tem vikendu. Tekma bo na sporedu v soboto, 12. 12. ob 20.45

Za razliko od člancek ekipe, so bila pričakovanja od ekipe U19, ki je lansko sezono osvojila naslov državnih podprvakov, veliko višja. Temu primerno je razočaranje nad letošnjimi povprečnimi rezultati toliko večje. Še posebej zaradi tega, ker igra niti ni tako slaba, ravno nasprotno - na večini tekem so bili fantje boljši nasprotnik. A žal se je v njihovi igri na vsaki tekmi prikradlo toliko napak in nesrečnih potez, da je končna bera točk precek manjša od pričakovane.

Prvenstvo je še dolgo in trener Mile Simeunović ima še nekaj časa, da fante spravi v red, popravi rezultatski učinek ekipe in jo vključi v enakopraven boj za vstop v končnico. A potrebno bo pričeti zmagovati in prva priložnost bo na vrsti že to nedeljo, ko se ekipa odpravlja v Škofije.