Intervju: Gašper Končan

Dva kroga pred koncem 2. SFL se naša članska ekipa nahaja na odličnem drugem mestu, ki vodi v kvalifikacije za vstop v 1. ligo. Veliko zaslug za ta presenetljiv uspeh gre vsekakor pripisati mlademu trenerju Gašperju Končanu, s katerim smo ob tej priložnosti naredili kratek intervju.

Lani septembra ste prevzeli zahtevno nalogo. V klubu je bila sprejeta odločitev o vpeljavi članske ekipe, vi pa ste postal njen trener. Kljub temu, da niste imeli izkušenj na tem nivoju, ste nalogo opravili več kot odlično. Nam lahko zaupate, kako je bilo začeti?

Kako je bilo začeti? Mislim, da je preskok iz vodenja ekipe U9 v vodenje članske ekipe kar velik, zato sem se kar malo bal te naloge in imel kar nekaj neprespanih noči. Vendar sem s pomočjo kluba prišel do izobraževanja, kar mi je še razširilo spekter znanja o futsalu, ki sem si ga z leti igranja po turnirjih pridobil.

Danes je vaša ekipa, dva kroga pred koncem 2. Slovenske futsal lige na drugem mestu. Po vsej verjetnosti vas čaka dodatna tekma za vstop v 1.SFL. Kaj pričakujete do konca sezone?

Ja, pričakovanja pred sezono vsekakor niso bila tako visoka, kot je trenutno stanje na lestvici. Sploh si nisem upal pomisliti, da bi bili v samem vrhu 2. lige. Vendar smo sedaj na visokem 2. mestu in pričakovanja so seveda zrastla. Do konca sezone imamo še dve tekmi. Gremo tekmo po tekmo in na koncu bomo videli, kje se bo ustavil zavasov stroj. Kot trenutno kaže, bomo igrali kvalifikacije za 1. ligo, kar mislim, da je super rezultat in tega nihče pred sezono ni pričakoval.

Vaši igralci prihajajo z Vrhnike in okoliških krajev. Odigrali ste nekaj prijateljskih tekem s prvoligaškimi klubi, kjer je bilo opaziti, da je preskok med elito kar velik. Kaj manjka vašim fantom za enakovreden boj z najboljšimi?

Res je, igrali smo nekaj prijateljskih tekem, kar nam je zelo koristilo in smo tako jaz, kot moji igralci videli, kaj nam manjka. Razlika med 1. in 2. ligo je res velika, primerjiva med ligo u21 in člansko ligo. Manjka nam predvsem kondicija in taktika, boljša realizacija tako v igri, kot iz prekinitev, ob tem pa imamo tudi preveč nepotrebnih napak. Mislim, da lahko s trdim delom in treningi še marsikaj popravimo in še napredujemo.

Za konec še vprašanje, kje se vidi Gašper Končan v sezoni 2016/17?

Po koncu sezone vem samo, da si bom malo oddahnil ter se nato usedel z upravo kluba in se dogovoril o boljši pogodbi oz. boljši plači :)))) Malo šale. Ob tej priliki bi se rad zahvalil klubu in upravi, da so mi čez celotno sezono stali ob strani in verjeli v moje delo. Zahvalil bi se tudi igralcem, ker mi brez njih seveda ne bi uspelo narediti takega rezultata, kot smo ga. Zelo sem vesel, da sem del te pravljice. Hvala in sam greš, Zavas!