Prva liga!

V petek, 8. 4. je članski ekipi uspel veliki met - z zmago proti Kix Ajdovščina s 3 : 1 so se uvrstili v 1. Slovensko futsal ligo, kar je zgodovinski uspeh ekipnega športa na Vrhniki.

Članski ekipi pred krstno sezono ni nihče pripisoval veliko možnosti za odmevnejši rezultat. Še več, ustanovitev članske ekipe v sezoni 2016/17 FK Zavas sploh ni imel v načrtu, v to je bil primoran šele z odločitvijo NZS, da ukine državno ligo za igralce do 21 let. Načrtovani ekipi U21 se je priključilo nekaj starejših igralcev, trenerska vloga pa je bila zaupana domačinu, Gašperju Končanu, ki se poprej s futsalom ni resneje ukvarjal.

Pričakovanja pred prvo sezono razumljivo niso bila visoka. Pomembno je bilo le, da je ekipa vsaj deloma konkurenčna in da članski futsal v čim lepši luči predstavi vrhniškim navdušencem malega nogometa. Izkazalo se je, da so bili zastavljeni cilji večkratno preseženi. Ekipa je prikazovala všečno, napadalno igro, ki je v športno dvorano A. M. Slomška iz tedna v teden privabljala in navduševala vse več gledalcev.

Ob koncu sezone so si s končno uvrstitvijo na 2. mesto zasluženo priborili celo priložnost za vstop v 1. SFL, česar si pred sezono nihče v klubu ni upal niti pomisliti. Za napredovanje v najvšji rang tekmovanja je bilo potrebno na dveh tekmah biti boljši od ekipe Kix Ajdovščina, letos zadnjeuvrščene ekipe 1. SFL. Potem, ko se je prva tekma v Ajdovščini presenetljivo končala z neodločenenim rezultatom 2 : 2, je postalo jasno, da ima ekipa mladega trenerja Končana, ki mu je na zadnjih dveh tekmah z nasveti pomagal tudi Mile Simeunović, realne možnosti za napredovanje v 1. SFL.

L37

To zgodovinsko priložnost so začutili tudi navijači FK Zavas, ki so v petek zvečer povsem napolnili dvorano in priredili neverjetno vzdušje že pred samim začetkom povratne tekme. Kljub temu so, po napaki obrambe, prvi povedli gostje, v 9. minuti je zadel Žonta, kar pa ni preveč zmedlo domačih igralcev, ki so ob glasnem navijanju so še naprej napadali. Dvorana je prvič eksplodirala v 13. minuti, ko je iz protinapada zadel Elvis Behrić. Navdušenje se še ni dodobra poleglo, ko je le slabi dve minuti kasneje Behra ponovno zadel in popeljal Zavas v vodstvo, ki so ga domači igralci s požrtovalno igro uspeli ohraniti vse do konca tekme. Ko je minuto pred koncem zadel še Matic Rudolf, je postalo jasno, da bomo prihodnje leto na Vrhniki gledali prvoligaški futsal.

L44

Po tem, ko je po končani tekmi predsednik KMN pri NZS in član IO NZS Vlado Močnik ekipi Zavas podelil medalje in pokal za osvojeno 2. mesto v 2. Slovenski futsal ligi ter priznanje za najbolj fair ekipo 2. SFL, na kar smo v klubu še posebej ponosni, se je lahko pričelo veliko slavje!