Lokalni derbi

V petek, 12. oktobra je na sporedu 3. krog 1. SFL. Vrhniška ekipa je uspešno vstopila v novo sezono in je po dveh krogih še neporažena. V uvodnem krogu je gostila neugodno ekipo KMN Bronx, proti kateri do sedaj ni iztržila še niti točke. Pomlajena domača zasedba je prikazala izvrstno igro in se odlično upirala favoriziranim gostom iz Škofij, končnih 2 : 2 pa je bil pravičen rezultat glede na prikazano na igrišču.

V drugem krogu so varovanci Mileta Simeunovića dosegli pomembno zmago na gostovanju v Ivančni Gorici, kar jim omogoča nekoliko mirnejše nadaljevanje sezone. V petek sledi lokalni derbi proti novincu v ligi, škofjeloškem FSK Stripyju. Tudi tokrat si lahko obetamo izenačeno in borbeno predstavo, kjer bodo o končnem zmagovalcu bržkone odločale malenkosti in dnevna forma ekipe.

1. SFL - FK Siliko Mkeršmanc vs FSK Stripy
Vrhnika, petek, 12. oktober 2018 ob 20:30

Tudi dekleta so v sezono vstopila uspešno in v prvem krogu prijetno presenetila na gostovanju v Celju, kjer so iztržila neodločen rezultat proti favoriziranim domačinkam. Tokrat se bodo prvič predstavila tudi domačim gledalcem, čaka pa jih pravi "vrhniški" derbi - nasproti jim bodo namreč stale igralke ŽNK Vrhnika.

ŽFL - FK Siliko vs ŽNK Vrhnika
Vrhnika, nedelja, 14. oktober 2018 ob 13:00

Ta vikend s sezono pričenja tudi selekcija U17. Ekipa, ki je lansko leto zaigrala v finalu državnega prvenstva, je izgubila kar nekaj pomembnih igralcev ter se dodobra prevetrila, vendar ne dvomimo, da fantje s trenerjem Rokom Železnikom in pomočnikom Blažom Končanom tudi letos ciljajo na najvišja mesta. Kako dobro so delali pred sezono bomo videli že konec tega tedna v Sodražici, kjer se bodo pomerili z ekipo ŠD Extrem.

U17 - ŠD Extrem vs FK Siliko
Sodražica, sobota, 13. oktober 2018 ob 17.00

Selekcija U19 je ta vikend prosta zaradi reprezentančnih priprav, v katerih sodelujejo tudi trije igralci vrhniške ekipe. Ekipa U19 je odlično štartala in v prvih dveh krogih zabeležila dve zmagi, s prvenstvom pa bo nadaljevala prihodnji vikend.